Tarieven en Vergoedingen Zorgverzekeraars

Vergoedingen

Caras Voedingsspecialisten heeft contracten met alle zorgverzekeraars. 

In 2019 wordt voor iedereen vanuit de basisverzekering 3 uur dieetadvisering vergoed. De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. Per zorgverzekeraar kan het tarief enigszins variëren, maar het ligt ongeveer rond de 60 euro per uur. Zie onderstaande tabel voor een compleet overzicht van de consulten. Houdt er rekening mee dat dieetadvisering (net als alle andere specialismen in Nederland) onder het eigen risico valt, dat in 2019 wettelijk is vastgesteld op € 385,- (dit eigen risico geldt niet voor kinderen < 18 jaar!).

Naast de de basisverzekering wordt er vanuit de aanvullende zorgverzekeringen vaak ook nog een aantal uren dieetadvisering vergoed. Voor elke zorgverzekering is dat anders, daarom verwijzen wij u door naar een overzicht van de vergoedingen van zorgverzekeraars voor 2019. Een voordeel hiervan is dat dit niet ten laste komt van het eigen risico.  Echter wordt er altijd eerst aanspraak gemaakt op de 3 uur uit de basisverzekering, hierna op het aantal uren uit uw aanvullende pakket.

Caras Voedingsspecialisten heeft met alle zorgverzekeraars een zorgcontract. Hierdoor wordt de vergoeding waar je recht op hebt voor 100% vergoed en worden de bedragen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Het is ook mogelijk om extra vervolgconsulten zelf te betalen. Er gelden dan dezelfde tarieven als jouw zorgverzekeraar rekent.

Afzeggen & niet nagekomen afspraken

Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de gemaakte afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, wordt deze in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar; je ontvangt dan zelf een factuur van de gemaakte afspraak die je zelf dient te betalen. Voor ziekte wordt geen uitzondering gemaakt. Afzegging dient persoonlijk of via de telefoon te gebeuren.

                                 Dienst                                Tijd                                                                              Tarief

                                 Intake consult                  60 min + 30 min uitwerktijd                                    € 90,-

                                 Kort vervolgconsult         15 min                                                                        € 15,00

                                 Telefonisch consult         15 min                                                                        € 15,00

                                 Lang vervolgconsult        30 min                                                                        € 30,-

                                 Rapportage arts               15 min                                                                        € 15,00

                                 No show intake               n.v.t.                                                                            € 45,- 

                                 No show vervolg             n.v.t.                                                                            € 22,50 

 

×
×

Cart