Team Caras

Astrid Kasbergen, diëtist

  • Astrid@carasvoeding.nl
  • 06 41 53 58 22

Caroline van der Leeuw, dietist

  • Caroline@carasvoeding.nl
  • 06 81 98 54 85

Locaties
In de wijk Schollevaar, in Capelle aan den IJssel, en in Vlaardingen hebben wij een spreekruimte. Hier kan je langskomen op afspraak voor een intakegesprek en weegmomenten.

Online afspraken
Wij geven ook online consults via videobellen of telefonische begeleiding. In lockdown is dit de beste manier (geweest) om goed contact te houden. 

Je kan ons online in de gaten houden, hier op onze website, en op social media. 
Volg Caras Voeding op Instagram en Facebook voor leuke voedingsfeitjes en praktische tips.
Voor mensen met het prikkelbare darm syndroom hebben wij een Fodmap club op facebook en een Fodmap club op instagram. Hier delen wij tips en vertellen andere leden hoe zij omgaan met het fodmap-dieet en met PDS.

Hoe ziet het voedingsadvies er uit?
Wij berekenen jouw huidige voeding en geven hier een advies op, afhankelijk van jouw doelstelling, behoefte wensen en eetgewoonte. Het voedingsadvies mailen wij zodat dit altijd terug te vinden is. Als je geen e-mail adres hebt versturen wij het via de post.
Tussentijds kunnen wij je verzoeken om een voedingsdagboek bij te houden zodat wij kunnen zien of het lukt. Zo kunnen wij blijven meedenken en aanvullende concrete tips geven.

Caras staat voor:

  • Maatwerk staat bij ons hoog in het vaandel, wat terug te vinden is in een persoonlijk voedingsadvies. Een persoonlijke aanpak is belangrijk, want iedereen is anders. Bij ons krijg je nooit een knip en plak advies maar altijd een op maat gemaakt advies dat past in jouw leven, en jou gaat helpen om jouw doel te behalen.
  • Wij geven je geen dieet, (tenzij je dit zelf zo noemt) maar geven sturing om blijvend gezond te eten. Dit verschil tussen ‘dieet’ en ‘gezond eten’ benadrukken wij in de coaching.
  • Wij willen iedereen een beetje slimmer maken. Met meer kennis en eye-openers over voeding kan je de zaak wat nuchterder bekijken en word je steeds meer de baas over jouw eigen eetpatroon. 
  • Als je onze hulp tussendoor nodig hebt helpen wij graag! Wij zijn ook buiten de geplande afspraken om te bereiken om vragen te beantwoorden en mee te denken als je vastloopt.

Je moet zelf toe zijn aan, en klaar zijn voor verandering. De leefstijl aanpassen gaat alleen lukken als je dit zelf echt wilt. Wij nemen je mee naar de volgende stappen met concreet advies, praktische tips, bijsturing en soms confronterende coaching, maar je moet het zelf doen.

Waarom naar een diëtist?

‘Diëtist’ is een beschermde titel. Hier is een vierjarige HBO studie Voeding en Dietetiek voor nodig en een inschrijving in het kwaliteitsregister waarin de diëtist om de 5 jaar herkeurd wordt.
Dit is anders bij een gewichtsconsulent, voedingscoach of leefstijlcoach. Wil je meer weten over deze verschillen tussen een diëtist en andere voedingsexperts?
Download hieronder de factsheet: NVD dietist vs voedingscoach

Samenwerkingen


Voor Food 5 verzorgen wij de invoer van productspecificaties in PS-inFoodservice en GS1.

Met ons voedingsdeskundig oog kijken wij kritisch naar de inhoud van de specificatie, bijvoorbeeld of de voedingswaardetabel klopt en of de allergenendeclaratie compleet is.

"Dankzij de doortastende en deskundige werkwijze van Caras voedingsspecialisten zijn alle productspecificaties van Food 5 binnen PS-inFoodservice weer Up-to-date. Indien u op zoek bent naar een bedrijf wat u kan helpen bij vraagstukken over productspecificaties en etikettering dan kan ik Caras van harte aanbevelen!"
Lennert Kaman
Commercieel directeur Food5.nl

Caras is kerndocent aan het Hamel College in Gorinchem voor de opleiding tot Gewichtsconsulent. 
Alle benodigde kennis voor de gewichtsconsulent wordt door ons uitgelegd, denk aan voedingsleer, menuleer, levensmiddelenleer, gesprekstechnieken, voedingsberekeningen en productkennis.

"Astrid heeft bij ons de lessen voor de opleiding tot gewichtsconsulent gegeven. Ze heeft de lessen ook kleur gegeven met verschillende werkvormen, leuke opdrachten en natuurlijk haar gedegen kennis. Astrid werkt zelfstandig, is punctueel en gestructureerd. Wat ons betreft een topdocent!"
Hamel College
Danielle, eigenaar

Jan Driebergen heeft voor ons de gehele website en huisstijl gerealiseerd, waar wij zeer tevreden over zijn. Het eindresultaat mag er zijn!

Jan is deskundig en verstaat zijn vak. Ook heeft hij een luisterend oor, waardoor wens en invulling goed samen komen. Wij raden Jan Driebergen zeker aan!

"De dames van Carasvoeding geven een zeer deskundige en professionele indruk. Tevens is het fijn onderhandelen en geven ze duidelijk aan wat ze willen, waardoor het voor mij ook fijn is om invulling te geven op hun wensen."
Jan Driebergen
Interactief vormgever

Sportvereniging Victoria in Rotterdam heeft naast tennis en hockey ook een squashvereniging. De jeugdleden worden onder SJR (Squash Jeugd Rotterdam) opgeleid bij de Rotterdam Squash Academy en hebben van Caras een food-clinic gekregen.

"Ik wil Caras bedanken voor hun inspirerende bijdrage. Doormiddel van een quiz hebben ze op een zeer leuke manier uitgelegd wat je wel en niet moet eten als topsporter. Eten voor, tijdens en na een training en wedstrijd werd besproken en ook wanneer je koolhydraten en eiwitten moet eten. Ik vond het erg leerzaam en zeer goed uitgelegd voor kinderen!"
Dennis Huisman,
Voorzitter SJR Victoria Squash Rotterdam

Door samen te werken met 1Meal kunnen wij ons voedingsadvies nog gemakkelijker maken. Zeker bij een speciaal dieet, zoals bij de eliminatiefase van het FODMaP-dieet. 1Meal kookt namelijk een eenpersoons-maaltijd voor jou op ons voedingsadvies: fodmapvrij, diabetes-geschikt of een ‘gewone’ gezonde maaltijd.
De avondmaaltijd is dan in ieder geval onder controle. 

1Meal maakt de gerechten panklaar en levert dit aan huis. Klik op het logo voor meer informatie over de eenpersoonsgerechten van 1Meal.

Voor beroepsopleidingen die zich richten gericht op voeding is Astrid docent aan het NCOI. Zij geeft de module voedingsleer voor verschillende opleidingen, waaronder Voeding en Dietetiek, Voedingsconsulent, Gewichtsconsulent en Sport en Bewegen.


Dr. Sunshine organiseert de leukste Fit Festivals waar Caras de Health Checks verzorgt. Met diverse partners maken zij er een feestje van. Je kan ons vinden in bijvoorbeeld een winkelcentrum, tijdens een evenement op een stadsplein, of bij een bedrijf om de gezondheid te testen. 
Wij meten o.a. de BMI, het vetpercentage en de bloeddruk van nieuwsgierige deelnemers.


In gezondheidscentrum Dynamis op de Floris Burgwal 194 in Capelle aan den IJssel hebben wij onze spreeklocatie. We werken hier samen met verschillende zorgverleners, coaches en therapeuten. Zo is er fysiotherapie, homeopathie, personal coaching, haptotherapie, Qigong, craniosacraal therapie, podotherapie en psychosynthese aanwezig binnen dit team.

Op maandag, dinsdag en vrijdag kunt u een afspraak met ons plannen op deze locatie voor diëtetiek en voedingsadvies. 

Een van onze spreeklocaties is in het paramedisch centrum Vettenoordse polder in Vlaardingen. In dit centrum werken 2 fysiotherapeuten (waaronder een kaakfysio) en een huidtherapeut. Door deze samenwerking krijgen clienten een intensievere behandeling voor hun klachten zoals overgewicht en ondergewicht bij kinderen en volwassenen, COPD, diabetes, reuma, jicht, darmklachten en sportvoeding. 

Op dinsdag, vrijdag en in de avonden kunt u hier bij ons terecht op de Vetteoordskade 40


Het Kinderlab in Capelle Schollevaar biedt veel leuke activiteiten voor kinderen. Op dinsdagen geven wij kooklessen om kinderen te leren hoe lekker gezond eigenlijk is!
Kliederen met smoothies, kleurrijke groenten en gezonde pannenkoeken bakken bijvoorbeeld.


Caras organiseert ‘Supermarktworkshops’ om gezonder boodschappen te doen. Klanten krijgen tips over hoe zij een gezondere keuze kunnen maken voor het schap. In de supermarkt gebeurt het namelijk allemaal.
Jumbo Bruins aan de Wingerd is onze samenwerkingspartner voor deze workshops.

Met Beter Trainen test Diane Valkenburg (inspanningsfysioloog en Personal Trainer) jouw conditie met inspannigstesten op te fiets. Zo kom je achter je lactaatgrenzen, max hartslag, trainingszones en VO2 max. Op basis van de uitslagen maakt zij een persoonlijk trainingsprogramma en maakt Caras een persoonlijk voedingsplan die hier op aansluit. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw huidige conditie, agenda en doelstellingen. Zo krijg je houvast voor optimaal conditieopbouw, spierherstel en vetverlies.


Uw bedrijf?

×
×

Cart