Lunch tip: Sandwich makreel

Lunch tip: Sandwich makreel

Een broodje waar de omega 3 vanaf druipt!

Makreel is een vette vissoort met relatief veel EPA en DHA (de omega 3 vetten), in vergelijking met zalm, haring of tonijn. Deze vetten zijn essentieel. Dit betekent dat het lichaam deze vetten niet zelf kan aanmaken, en je die uit de voeding nodig hebt.

Er wordt aangeraden in ieder geval eens per week vis te eten, maar vaker mag ook. Naast deze oergezonde vetten zit er ook veel eiwit in vis, dat verzadigend werkt op de eetlust.

Het makkelijkst te gebruiken zijn schoongemaakte makreelfilets, die vaak op de markt verkrijgbaar zijn. In supermarken zijn net als op de markt ook gehele makrelen (gerookt) te koop. Kijk dan goed uit voor graatjes!

Perfect als broodbeleg:

Beleg (uiteraard) volkoren brood met een goede portie makreel. In dit voorbeeld is er tomaat, augurk en dille als topping gebruikt.

Geef er een eigen twist aan! Een fijngesneden ui’tje, komkommer, rucola, basilicum en kappertjes zijn hier ook erg lekker bij.

En ja, dit broodje is ook perfect mee te nemen naar werk of school.

×
×

Cart