Je bekijkt nu Geblakerde Kip Sanfran-Quinoa salade

Geblakerde Kip Sanfran-Quinoa salade

Bereidingstijd: 15 minuten

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 150 gram quinoa
  • 1 bosje verse koriander
  • 50 gram feta
  • 1 Spaanse peper (eventueel)
  • 200 gram kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Olijfolie
  • 2 rode paprika’s en 2 limoenen
  • 4 eetlepels lactosevrije yoghurt

Bereidingswijze:

Doe de quinoa in een pan ruim kokend water. Doe de Spaanse peper en koriander in de keukenmachine en hak alles fijn. Leg de kipfilets op een stuk bakpapier en doe er zout, peper en paprikapoeder op. Sla de kipfilets fijn tot ze 1,5 cm dik zijn. Bak ze met olijfolie in 3 a 4 minuten gaar. Snijd de paprika in reepjes en bak ze in de koekenpan. Giet de quinoa af en spoel ze om in koud water. Hussel het kruidenmengsel erdoor, knijp de limoenen erboven uit en voeg een scheutje olijfolie toe. Meng alles goed door en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de reepjes paprika over de quinoa. Snijd de kip in reepjes en hussel die met het bakvocht en al door de salade.  Strooi als laatst de feta erover en schep een paar lepels lactosevrij yoghurt erover.