Je bekijkt nu Chinese Kip met rijst en paksoi

Chinese Kip met rijst en paksoi

Chinese Kip met rijst en paksoi

Uit dit recept haal je per persoon 2 aanbevelingen!

  1. 1 handje noten
  2. 250 gram groenten

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels Sojasaus natriumarm (“less salt”)
  • 1/2 citroen, in plakjes
  • 5 cm verse gember
  • 400-450 gram kipfilet
  • 300 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 800 gram paksoi
  • 200 gram paprika
  • 4 handjes noten (pecan, walnoten, amandelen en/of cashews)
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Koksmes en snijplank
  • Wok
  • Rasp
  • Mengkom

Bereidingswijze:

Voordat je begint: was altijd eerst je handen.

Begin met het maken van de marinade. Rasp de gember en meng dit met 1 eetlepel olijfolie en 4 eetlepels sojasaus.

Snijd de kip in reepjes of blokjes. Meng de kip goed in een kom met de marinade en laat dit even op kamertemperatuur staan.

Kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking.

Spoel de groenten nog even af onder de kraan, en snijd het in stukjes. Naar wens kunnen de noten ook worden fijngehakt.

Wokken: verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok, en begin met het wokken van de kip op hoge temperatuur, al roerend. Zo schroei je de kip eerst dicht en kan later het vuur omlaag. Als de kip bijna gaar is voeg je de groenten er aan toe. Meng als laatst ook de afgegoten rijst toe om dit mee te bakken bij alle ingrediënten.