Je bekijkt nu Bonensalade met andijvie, appel en geitenkaas

Bonensalade met andijvie, appel en geitenkaas

Wat een vezelbommetje is dit! Wel 20 gram vezels per persoon, dat is (meer dan) de helft van wat je op een hele dag nodig hebt! 30 tot 40 gram vezels per dag is namelijk de aanbeveling.

Nog een pluspunt en een tip om te blijven doen: Andijvie in plaats van ijsbergsla.
Dit levert veel meer vitamines en mineralen, namelijk:

Calcium, meer dan het dubbele.
IJzer, wel 4 keer meer.
– 10 keer meer Vitamine A en Vitamine K.
– 10 keer meer Luteïne (is een antioxidant).
– Bevat Vitamine C en Lycopeen (is ook een antioxidant), en ijsbergsla niet.
– Bijna 3 keer zoveel Foliumzuur.

 

Een heerlijke top lunch! Hieronder het recept, geleend van het voedingscentrum.
Zie ook deze link naar dit recept.

Bonensalade met andijvie, appel en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen: 

1 kleine pot of blik kidneybonen
azijn
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 klein struikje andijvie
2 gegrilde paprika’s (koeling, zonder zout)
10 radijsjes
½-1 appel
50 gram verse geitenkaas2 volkoren boterhammen

Bereiding:

Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.Maak een dressing van wat azijn, 1 eetlepel water, de olijfolie, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper. Meng de dressing door de kidneybonen.
Maak de andijvie schoon en laat de groente goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen.
Snijd de gegrilde paprika’s in repen. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes.Meng de groente en de partjes appel door de kidneybonen en verkruimel de geitenkaas er boven.

Geef het brood erbij.

Eet smakelijk!