Je bekijkt nu Bloemkool nasi

Bloemkool nasi

Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 bloemkool
1 bosui in ringen gesneden
1 teentje knoflook
200 g tofu
3 eetlepels zonnebloem-, soja- of olijfolie Snufje zout
200 gram Kipfilet of 2 eieren

Bereiding

Snijd de tofu in blokjes en bak ze in een koekenpan goudbruin (ongeveer 10 minuten). Gebruik voor het bakken 2 eetlepels olie. Tijdens het bakken de blokjes met een platte houtenlepel voorzichtig vanaf de zijkant roeren zodanig dat de blokjes plat op de pan liggen. Bak de blokjes krokant door af en toe te roeren/omdraaien zodat meerdere kanten bruin worden. Bak de kip gaar en snijd in blokjes. of bak de eieren.

Haal de krokante blokjes uit de pan en leg ze apart op een bord (niet afdekken, anders worden ze slap).
Snijd de bloemkoolroosjes van het stronkje, doe ze in een vergiet en spoel even af onder de koude kraan. Laat ze even uitlekken of dep ze droog. Doe de roosjes vervolgens in de keukenmachine/blender en maal ze fijn.

Snipper ondertussen de bosui en knoflook
Bak bosui en knoflook in 1 eetlepels olie gedurende 3 minuten in een wokpan. Doe de tofu blokjes en roer even goed door. Doe de fijngemaakte rauwe bloemkool in de pan. Meng alles goed door. Laat de bloemkool met af en toe roeren gedurende 5 minuten bakken. Evt een snufje zout en peper toevoegen.